Pajzsmirigy - az egészségünk megbízható pajzsa


Pajzsmirigy alulműködés, funkciója
Pajzsmirigy alulműködés, funkciója

Pajzsmirigy - az egészségünk megbízható pajzsaA stressz mindennapi életünk része, amely sok következménybeli faktorral köthető. össze, olyanokkal, mint a műtétek, emocionális kitörések, szellemi és testi erőlködések, fáradékonyság, fájdalom, félelem, koncentrációzavar, megszégyenülés érzet, vagy elkeseredés, vérvesztés, intoxikáció, vagy lehet akár váratlan siker is, amely a mindennapi életünk átrendezésével jár.

Egészségügyi kutatások eredményei kimutatták, hogy az ember szervezetét érintő problémák sokfélesége ellenére, mindegyik megfelel a biokémiai, funkcionális' és strukturális"változások sztereotip formáinak, amely lehet új helyzetek adaptációja, vagy bármilyen nemű magas követelményű élettevékenység, legyőzésére irányuló reakció. (Név)

A stressz alapvető mechanizmusai megalapozzák az energiatartalékok gyors felszabadítását, és szállításának felgyorsítását az "éhes" agyhoz, szívhez, izmokhoz és más szervekhez, melyek fokozott működése elengedhetetlen a túléléshez. Ha kritikus helyzetekben, túl kevés stressz ér minket, a szervezet haldoklani kezd, vagy a különböző stressz-hatások miatt, károsodik, ami különböző betegségekben, korai öregedésben nyilvánulnak meg. Másfelől ha fokozott, hosszantartó stressz ér minket, akkor ő maga válik romboló erővé, és ugyanúgy betegségekhez és korai öregedéshez vezet. Korral jár, hogy a stressz-hatásokra való optimális reagálási képesség fokozatosan elvész, ami csökkenti a szervezet alkalmazkodó képességét a kellemetlen helyzetek estében.

Az esetek túlnyomó többségében a végtelennek tűnő stressz-hatások nem vezetnek visszafordíthatatlan kimerültséghez vagy halálhoz. A belső közeg állandó egyensúlyingadozása, visszaáll a kiindulópontba, amely többé-kevésbé stabil és leginkább elfogadott az adott helyzetben. A stresszhelyzetekre jellemző, a plasztikus folyamatok energetikaira történő átállása. A krónikus stressz a mellékvese aktiválásával egyidejűleg, elnyomja a szervezett más funkcióit: a növést, a nemi fejlődést, laktációt, a pajzsmirigyek aktivitását.

A pajzsmirigy funkcionális aktivitása rövid ideig tartó stressz esetében (kevesebb, mint 10 perc) fokozódik, hosszantartó stressz esetében csökken. A stressz hatás 30-adik percétől kezdődően a pajzsmirigy funkciói eltompulnak. A stressz 10-ik percétől a zsák-szervek (máj, vese, szív, diafragma, hipofizis) Tiroxin hormon használata állandósuló jelleggel csökken, és gyorsan a hipotireoid fázisába kerül. A stressz, ezen perceiben, a zsák-szervek által fel nem használt T4-es hormonok fennmaradása, csökkenti a T4-es szint mértékét a vérplazmában, de nem szünteti meg. Körülbelül a stressz 45-ik percétől kezdődően, a vérplazma T4-es szintje megszűnik.

A stressz folytonos hatása az életben, gyakorlatilag mindig a vérplazma T4-es hormon szintcsökkenésével jár együtt. A hipotireoidózisban szenvedők, még a rövid ideig tartó stressz-hatásokat is nehezen viselik el. A hipotireoidózis nem közvetlen következménye a folyamatos stressznek, de elősegíti kialakulását. A tireoid hormonok szintjén fejtik ki hatásukat a vérben, nem csak a pajzsmirigy és gipofizis, hanem a tireoid hormonokat fogyasztó szervek, valamint a jód kiválasztó szervek is. Ha felidézzük, azt hogy a tireoid hormonok határozzák meg az energetikai folyamatokat a sejtekben, akkor a pajzsmirigy gyakorlatilag megszünteti a hosszantartó stressz reakciókat. Ahhoz, hogy ne merüljenek ki gyorsan, hosszantartó stressz esetében biológiai szempontból célszerű a gazdaságosabb energiatartalékok felhasználása. Ezzel kapcsolatosan végbemegy a pajzsmirigy működési szintjének törvényszerű csökkenése, amely biztosítja a metabolikus és többek közt a sejtkörüli folyamatok rendszeres irányítását. Folyamatos stressz esetében a Tiroxin szint már a 10-ik perctől csökken a vérplazmában, 40 perc után kezd elnyomódni, 120 perc után a kiinduló érték felére csökken, utána meg még ennél is alacsonyabb értéket ér el.

A pajzsmirigy hormonhiányának következtében, sejtenzim képződésének a folyamata lassul, amely az esetek többségében a szervek felmondásának fő okát képezik. A cserefolyamatok intenzitásának csökkenése csereanyagok felhalmozódásához vezet a nyálkahártyán, és a bőrben, megnehezíti a sérült összes érzékszerv aktivitását, megnehezedik a glükóz elsajátítódása a májban és más szövetekben. A baktérium és parazita flórához tartozó vírusok aktivizálódása, a máj funkcionális gyengülésének a függvényében zajlik, amely a képződött pajzsmirigyek 2/3-át igénylik. Daganatok, ciszták, húgyhólyag betegségek és autoimmun folyamatok fejlődéséhez szükséges feltételek alakulnak ki. Általános statisztikai adatok kimutatták, hogy 10 emberből 8-nak szüksége van pajzsmirigy korrekcióra vagy gyógyításra. Sok kardiológiai, gasztroenterológiai, neurológiai és sok egyéb más betegség, gyógyítás' a elképzelhetetlen a pajzsmirigyek működésének megértése nélkül.

Az orvostudomány a betegségek megelőzésének a művészete. Ahhoz, hogy megóvjuk egészségünket, folyamatos és kézzelfogható erőfeszítésekre van szükség. A betegséget könnyebb megelőzni, mint gyógyítani. Fontos tudnunk, hogy hogyan és mivel tartsuk fenn a természetes kiválasztás rendszerének munkaképes állapotát a sejtek szintjén, ehhez viszont oxigénre és trioxinra van szükség. "Orvostudományi feljegyzések" című munkájában Szerafin metropolita ezt írta: "Ahhoz, hogy pontosan megállapíthassuk a betegségeket, a természethez kell segítségül fordulnunk és útmutatásokat keresnünk, ahhoz a természethez, amely létrehozta a gyógyítás eszközeit, és amely működése minden időben változatlan, hatásai pedig minden ember számára azonosak. 

A "Jodis-koncentrátum" a sejtcsere korrekciójának egyszerű formulája. A szervezetbe jutó jód a sejtek által könnyen elsajátítódig, a vese által könnyen kiürül, nem keletkezik fölösleges felhalmozódás. Nem kis fontossággal bír a kor, nem, valamint egyéni érzékenységnek megfelelő dózis kiválasztásai is. A vízalapú formulák mindig széles lehetőséget biztosítanak, a jód készletek feltöltéséhez. A "Jodis-koncentrátum" veszélytelen, kis dózisokban fogyasztandó, nem kémiailag, hanem dinamikusan hat, a benne rejlő természetes erő által, regenerálja a stressz által sérült szerveket. A pajzsmirigy megbízható pajzsként szolgál a különféle stressz-hatások ellen, de nagyon jó lenne, ha az ember saját maga is megtanulna kevésbé reagálni a külső hatásokra, és nem tartana magában negatív gondolatokat. Az idegek túlterhelése és kimerülése, a XXI. századi ember általános járványszerű betegsége. 

A "Jodis-koncentrátum" használata fokozza a szervezet ellenálló képességét, létrehozza a szervek és szervrendszerek önmaguk regenerálódásának a feltételeit. A tavasz beköszönte előtt szeretnénk, hölgyeinket szépnek, vidámnak és bájosnak látni. A mindennapi problémák ördögi körében, a nők csak akkor kezdenek foglalkozni önmagukkal, amikor olyan helyzet áll elő amiben "meghibásodik" a szervezetük. A nők egészségétől és közérzetétől, attól hogy képesek gondoskodni saját magukról, nem csak saját és szeretteik, hanem az egész társadalom jövője is függ. A nők a természet által hivatottak arra, hogy tovább vigyék az emberi létet, és épp ezért nagyon fontos, hogy birtokában legyen annak a tudásnak, hogy mi minden függ tőle, hogy egészséges lehessen ó maga, gyermekei es unokái.