JODIS

A Jodis-Koncentrátum


"Az emberi egészséget szolgáló termék"

Mint közismert, az ember napi élelmiszeradagja meghatározott mennyiségű fehérjét, zsírt, szénhidrátot, valamint vitaminokat, makro- és- mikroelemeket, esszenciális zsírt és pótolhatatlan aminosavakat kell, hogy tartalmazzon. Az élelmiszer tápanyagainak hiánya, az ember szervezetében különböző negatív következményekhez vezethet. Például, a mikroelemek és a vitaminok hiánya egyes szervek estében, súlyos elváltozásokhoz, és egy sor más betegség kialakulásához vezethet A szakértők ezt egyszerűen csak "rejtett éhségnek" nevezik. Ennek az "éhségnek" az egyik jele a jódhiány, amely a szervezet elváltozásainak széles körében nyilvánul meg. 

Fontos, hogy megemlítsük azt, hogy a jódhiány 153 országban jelent gondot Közel 2 milliárd ember krónikus jódhiányos életkörülmények között él. Ebből kifolyólag több mint 650 millió embernél diagnosztizáltak pajzsmirigy megnagyobbodást, közel 300 millió ember szenved endemikus golyvában és hipotireózisban - olyan betegségekben, amelyeket a jódhiány eredményez. Az ENSZ adatai szerint a jódhiány világszerte több mint 45 millió ember szellemi visszamaradottságának okozója.

Milyen szerepet játszik a jód az ember szervezetében?

Bizonyított, hogy a jód:

- Elősegíti a szövetek oxigénellátásának a növelését.

- Antibakteriális, antivírusos, antigombásodási hatossal bír.

-Semlegesíti a radioaktív sugárzás hatásait.

- Növeli a szervezet ellenálló képességét, fertőzés és stressz helyzetekkor.

- A szervezetben felismeri az idegen mikroorganizmusokat, valamint kiüríti szétesésüknek termékeit.

Az emberi szervezetet rendszeresen megfelelő mennyiségű jóddal kell ellátnunk.

A pajzsmirigy ezt a mikroelemet, saját hormonjainak a képzésére használja: trijod és trioxin, valamint ezek részei, a jódozott aminosavak komplexuma. Ezek a hormonok irányítják az anyagcserét, mégpedig:

- Szabályozzák a savhatású folyamatokat a szervezet összes szöveti szintjén. - Fenntartja a szervezet hőmérsékletét

- Elősegítik a sérült szövetek visszaállítását.

- Normalizálják a sejtek növését és fejlődését.

- Elősegítik a szívritmus szabályozását (egészséges szívritmus 70-80 dobbanás percenként)

- Részt vesznek az emésztés és az agy működésének a fenntartásában.

- Elősegítik az immunrendszer megerősödését

Meg kell említenünk, hogy 17 perc alatt pumpálódik át, a pajzsmirigyen keresztül, a vér teljes mennyisége. Mindemellett a jód elpusztítja a gyenge baktériumokat, amelyek a sérült bőrfelületen keresztül kerülnek a vérbe, az orr nyálkahártyáján, és az étkezés során kerülnek az ember szervezetébe. Az erősebb baktériumokat pedig legyengíti, pusztító hatásuk mérséklődik, a pajzsmirigyeken keresztül történő vér ismétlődő áthaladása során nem pusztul el. De ez csak akkor történik, ha a pajzsmirigy, kellőképpen van ellátva jóddal.

Ezen kívül, a pajzsmirigy elősegíti a vesén és a bélen keresztül a toxinok kiürítését a szervezetből. Jódhiány esetében ez a feladat a mellékvesére hárul, amely az anyagcsere intenzifikálásához vezet. A mellékvese túlterhelődik, gyengül a működőképessége, ami az immunrendszer gyengüléséhez vezet. Az emésztőrendszert érintő betegségek során, a feldolgozott jód távozik, felszívódásának folyamata megbomlik.

Emellett a pajzsmirigy fenntartja a kalcium teljes kör l áti a szervezetben, saját hormonja, a kalcitovin által. A jódhiányos szervezetben a kalcium túlzott fogyasztása, a kalcium lerakódásához vezet a vérereken, ami beszűkülésükhöz és beverődésükhöz vezethet.

A jelenleg Magyarország szinte teljes lakosság szenved jódhiányban. Ezen kívül, a lakosság egészségromlását a vízbe és az ételekbe kerülő sztrumogének (a pajzsmirigy megnagyobbodását elősegítő anyagok), triiocinátok, perklorátok, tiouracil, és ezek anilinjei; valamint polifenolok okozzák. Ezek az anyagok lelassítják a pajzsmirigy hormon képződésének a különböző fázisait, megbontják a jód koncentrációját, a pajzsmirigy megnagyobbodását okozzák. A lakosság egészségromlásához kiegészítő faktoraként a szociális és a pszicho-emocionális státusz is hozzájárul.

Ezen kívül negatív hatásai vannak étkezési szokások sajátosságainak is (fehérje, vitaminok, cink, szelén, bróm deficit, molibdén, kalcium fölösleg). Az itt felsorolt faktorok a pajzsmirigyek patológiáját provokálják. Fontos megemlíteni azt, hogy jódhiány esetében a pajzsmirigy hormonképződése csökken. Ez a hipofízis és a tireoid növekedés hormonszint növekedésben mutatkozik meg, amely a pajzsmirigy növekedését stimulálja. Ily módon a pajzsmirigy növekedése diffúz, csomó-, ciszta-, gyulladásmentes, amely a jódhiány jele. Ezért az első feladat, az hogy ne várjuk a betegségeket, hanem oldjuk meg a problémákat megelőzéssel, a szervezet megfelelő mennyiségű jód ellátásával.

Második feladat - a megnagyobbodott, vagy lecsökkent méretű pajzsmirigy, valamint csomók kialakulásakor, szükséges van orvosi vizsgálatok elvégzésére, pajzsmirigy ultrahangos vizsgálatára, hormonvizsgálatra, vérvizsgálatra, a vér biokémiájára, koleszterin, betalinproteinek, vese és májvizsgálatra, EKG-re. Ezután egy pontos diagnózist állítanak, és endokrinológus által feladott kezelés következik.

Ami a jódhiány problémáját illeti, a megelőzés tekintetében, ahhoz, hogy ezt a megelőzést megvalósíthassuk, az alapvető élelmiszereket és italokat is jóddal kell dúsítani. Megelőzési intézkedéseket kell foganatosítani a mezőgazdaságban is, ami a föld trágyázása és az állati takarmány jóddal történő dúsítása által kell, hogy történjen.

 A pajzsmirigy működésének a visszaállításához, milyen jódhoz is van szükségünk? Mivel sok orvos folytatja a jódozott só, a jodomarin, jodakciv, antisztrtimin aktív javaslásán abban a reményben, hogy javul a beteg állapota. Fontos megemlítenünk, hogy a jód a jódozott sóban és a jodomarinban, kálium-jodát és kálium-jodid formájában van jelen. 

Ezek az anyagok savasító anyagok, a szervezett rengeteg energiát fordít metabolizációjuk érdekében. Ezenkívűl túladagolásuk olyan betegségekhez vezethet, mint a jód által indukált hipertireózis. Szerencsére, az idő, a tapasztalatok, a betegek megfigyelésein alapuló eredmények, megalapozzák az évszázad új felfedezéseinek az összevetését és értékelését, egy tudós, technológiai tanszék professzora Vaszilij Nyikolájavics Melynyicsenló több éves kutatásának eredményét. "Jodis-koncentrátumra" -egy különleges termék, ami egy tartós, koncentrált víz alapú, ionos jód oldat. Az ionos jód erős kötése az oxigénnel, biztosítja gyógyító hatását, aktivitását, hatékonyságát, tartósságát, tárolás és hőkezelés során. 2006 márciusában, első ízben ismerkedtem meg a "Jodis-koncentrátum"-mal kapcsolatos dokumentációval, ami után aktívan bekapcsolódtam a kollégák, barátok és páciensek informálásába is.

A jódhiányból fakadó betegségek megelőzésének érdekében az életkornak megfelelően főként gyerekeknek, serdülőknek, -nőknek, terhes asszonyoknak, és szoptatós kismamáknak szoktam kiemelten ajánlani napi fogyasztásra, minthogy, ezekhez a csoportokhoz tartozó embereknél a pajzsmirigy rendes működéséhez a megfelelő jódszükséglet biztosítása különösen aktuális és fontos. Az első és másodfokú pajzsmirigy megnagyobbodásos betegeknek (az ultrahang eredményei szerint, ha nem változott meg a pajzsmirigy struktúrája), az életkornak megfelelően "Jodis-koncentrátum"-ot írtam fel. 3-4 hónapon belül a pajzsmirigy mérete az eredeti állapotára csökkent. De a későbbiekben is ajánlottam a "Jodis-koncentrátum" alkalmazását.

Az ultrahangos vizsgálat által kimutatott pajzsmirigy elváltozások esetén, a pontosított kivizsgálást ajánlottam, a pontos diagnózis megállapításának érdekében, ami után komplex kezelést a "Dodis-koncentrátum"-ot 2-szeresen megnövelt dózisban (200-250) mikro-gramm/napi adagban írtam fel. Abban az esetben, amikor a páciensnél a pajzsmirigy kis mértékben volt csak megnövekedve, de jelen voltak a krónikus gyulladás folyamatai (mandulagyulladás, arcüreggyulladás, epehólyag-gyulladás, krónikus légcsőhurut, andekszit, prosztatagyulladás) ebben az esetben "Jodis-koncentrátum"-ot 200 mikro-gramm, napi egy alkalmazását írtam fel. Javult a páciensek közérzete, jelentősen csökkent fáradtságérzetük, és három hónap elteltével az ultrahangos kimutatások pozitív dinamikájú változásokat mutattak. Szeretnék továbbá kiemelni néhány egyedi esetet, amikor látványos javulást lehetett megfigyelni krónikus autoimmun tireoidák, valamint XAIII betegségek estében.

Önmagamon is érzékeltem a "Jodis-koncentrátum"  jótékony hatását. Napi egy kiskanállal fogyasztottam ebből a termékből 6 hónapon keresztül. Emellett javult a pajzsmirigy struktúrám, a megnagyobbodott ehogén állapottól, a normális állapotig. A pajzsmirigy hormonjaim normalizálódtak (méretük lecsökkent), javult az EKG-ém, lefolytak az arcüreggyulladás jelenségei. Nagyon Örülök annak, hogy van ilyen "rendkívüli hatású-jód", és hálás vagyok Vaszilij Nyikolájevics Melnyicsenkó professzornak és csapatának, ezért a különleges termékért!

Biztos vagyok benne, hogy a "Jodis-koncentrátum" segít nekünk, gyermekeinknek és unokáinknak, abban, hogy megerősítsük egészségünket, és hogy életünket boldogabbá tehessük!

Endokrinológus: Dr. Nelja Ivanovna Brazsnyikova